Dags att sätta hårt mot hårt

Hej på er kattkumpaner.

Idag tänkte jag delge er om hur vi ska gå till motattack mot människo-apor som är ute efter att beröva oss våra kulor/ kastrera oss. Jag har läst på lite om detta, och tydligen är det något dom satt i system. Skandalöst. Så nu tycker jag att det är dags att vi ger igen med samma mynt och kastrerar dom tillbaks!

Det är inte för intet vi har sylvassa tänder och klor; vi är naturliga kirurger som jag tidigare skrivit och det är vår plikt som kattdjur att använda oss av den förmågan!


Skönt att duscha husse? Passa på att njut för snart ska Dr. Torsten utföra ett litet ingrepp...

Gör ert bästa nu vänner, jag tror på er!

//Torsten

Förtryckande av katter

Hej på er! Torsten här igen. Hoppas ni alla har det bra.

Roligt att du ville gästblogga här igår Wilde. Tyvärr måste jag berätta en sak för dej; du har blivit bedragen av dina lömska människo-apor. Besöket hos veterinären igår var inte alls något äventyr som dom påstod, du har blivit berövad dina kulor! Jag är ledsen för din skull, men hoppas att du mår så bra som möjligt trots omständigheterna.


Wilde återhämtar sej


Det här förtryckandet kommer hursomhelst upphöra. Inom en inte allt för lång framtid kommer rollerna bli utbytta... Jag har en plan som kommer utföras innan mina egna människo-apor får för sej något liknande. Behöver bara finslipa lite mer på detaljerna, men återkommer imorn.

Ha det bra och se upp så ni inte blir blåsta, kattkamrater!

//Torsten

Wilde gästbloggar - tidsinställt inlägg

Hej allihopa Wilde här:)Jag heter som sagt Wilde, ett namn som min matte och husse säger att jag verkligen lever upp till.. Vad kan de mena med det måntro?

Det jag brukar spendere min vardag med att göra är att klättra i gardiner, klösa på soffan, sova, riva i papper, äta och jama högt (helst så att alla hör - speciellt tidigt på morgonen).

Idag ska jag på äventyr säger min husse och matte:) Jag ska kastreras och få öronmärkning, men vad det betyder vet jag inte.. Jag får helt enkelt återkomma med svar senare!

Hur som, varför jag skriver här idag är för att Torsten (min bästa kattkompis) har fullt upp med att meka hemma och lära sin husse och matte ett och annat.. Jag hoppas verkligen att jag blir lika klok som Torsten en dag!!

Hej så länge allihopa!:) // Wilde

Om min namnsdag

Hej vänner!

Roligt att så många uppmärksammade den viktiga dagen igår - min namnsdag. Tack för era gratulationer! Till och med mina otacksamma människo-apor mindes dagen. Jag fick extra fin gourmetmat, oxkött i sås, och fick/tog en glasspinne:


Norpar det sista av vaniljglassen (en delikatess jag nyligen upptäckt - testa!)

Ha det!

//T

Ny sport

Hej vänner!

Har nyligen kommit på en ny sport som jag tänkte dela med mej av. En spännande sport som också eran husse och/eller matte får vara delaktiga i. Om ni själva vill testa den behöver ni bara:

1. En bra och osynlig jaktposition
2. En människo-apa
3. God jaktinstinkt och reaktionsförmåga


Utövar sporten "fånga fötter"

Min husse och matte har allt tur som har en så fiffig katt som roar dom med sporter och lekar. Hoppas på mer tacksamhet i fortsättningen...

Ha det!

//Torsten

PS.

Det är en väldigt speciell dag idag! Någon som kan gissa varför? Det hoppas jag för annars finns risken att jag blir sårad och besviken...

DS.


Om ett av mina intellektuella intressen

Hej!

Jag känner att det har varit lite väl mycket negativ energi från mej i bloggen på sista tiden, så idag tänkte jag ta upp något helt annat. (Min ilska har för övrigt lagt sej plus att jag fått mycket gourmetmat på sistone).

Som ni alla säkert vet är jag nyfiken på världen omkring mej och hur saker och ting förhåller sej, därav mitt intresse för vetenskap. Ni har nog redan märkt att jag är en tänkare, men jag vill ändå visa upp ännu en av mina intellektuella sidor för er:


Jag och husse läser och diskuterar vetenskapliga rön

Försök att lära er mycket nya saker ni med! Det kommer ni vinna på i längden.

Lycka till!

/Totte

Video från min barndom


Tävlingen avslutad!

God förmiddag mina vänner!

Visst är det härligt när helgen precis börjat och man kan slappna av? Till och med jag unnar mej en stunds vila.

Iaf, dags att avslöja svaret på tävlingsfrågan!


Torsten svarar

Som väntat var det inte en enda som gissade på alternativ 1 (att jag skulle ha glömt och förlåtit övergrepp och otacksamhet), bra gissat av er för alt. 1 var fel! Här glöms inget.

Rätt svar var X! Jag gjorde det för att jag helt enkelt är en fantastisk katt. (Även om jag fick idén pga suget efter tonfisk).

Grattis till er som gissade rätt:

Kajsa
Wilde
Alma
Nea theCat
Johanna


God fortsättning på helgen!

//Totte

Tävling!

Hej bloggvänner!

Jag måste erkänna att det har kommit väldigt mycket negativ energi från mej i bloggen på sista tiden, så idag tänkte jag istället visa något positivt - nämligen vilken toppenkatt jag är!

Imorse väckte jag till exempel matte genom att lägga huvudet på hennes kudde och spinna, såhär såg det ut:


Torsten - världens härligaste katt?

Tävlingsfrågan idag lyder: vad är huvudorsaken till den här vänligheten?

1. Jag ville visa att jag inte längre är arg och att allt är glömt och förlåtet.
X. Jag är helt enkelt en en fantastisk katt.
2. Jag fick ett plötsligt sug efter den där för jäkla goda katt-tonfisken jag åt igår, och hoppas på att få mer.

Lycka till och ha en trevlig helg!

//Torsten

Fortfarande arg

Hej igen.

Igår fick jag en kommentar om att min nuvarande situation med husse och matte skulle vara ett missförstånd. Det stämmer givetvis inte. Trots min förlåtande och omtänksamma natur kan jag inte neka till att jag känner mej bitter över den här behandlingen. Behöver jag ens nämna att jag inte har fått gourmetmat sen igår kväll?

Här får ni en arrangerad bild som symboliserar hur jag blir behandlad här hemma:


SOM SKIT!!!

//Torsten

En kompromiss

Hallå alla!

Nu ska ni få höra hur jag tänker gå vidare efter vad jag blivit utsatt för.

Har funderat en del, och eventuellt blir det inte aktuellt med så drastiska åtgärder som anmälan och flytt. Givetvis är det som hände absolut inte okej, men kortsiktigt nöjer jag mej med att dels bo för mej själv:


kräver att få vara ifred i mitt eget krypin

och dels att hämnas genom sabotage:Torstens vrede är inget att leka med

Låt ingen köra med er bloggvänner, det gör iaf inte jag!

//Torren

Årets sämsta dag är över

Hej mina vänner!

Först och främst vill jag tacka för stöd och tips angående mitt inlägg om övergreppet igår. Jag har klurat på en lösning på problemet. Mer om det imorn.

Igår var det Alla hjärtans dag. Ett fånigt påhitt enligt mej. En högtid gjord enbart för att skapa ett tvång att köpa komersiellt skräp så att företagen ska kunna tjäna pengar!! Löjligt!! Plus att jag inte fick någon present.

Husse fick iaf gosedjuret bredvid mej på bildenDet här gosedjuret ser jag som något positivt även för mej. Husse och matte kan vara lite väl på ibland, vilket är väldigt påfrestande. Min förhoppning är att om dom har gosedjuret att kela med blir dom inte lika krävande och beroende av min närhet hela tiden - skönt!

Ha det!

//Torsten

Ännu ett övergrepp - nu har jag fått nog

Hej på er alla.

Någon som har tips på vart man kan få tag på bra och billigt boende? Jag kan nämligen inte bo kvar hos min husse och matte längre. Det hände något i helgen som blev droppen för mej:

Igår var vi på besök hos mormor och morfar. Vi hade trevligt; det fanns mat framme till mej, jag fick träffa Nisse och Odjuret höll sej i bakgrunden. Så där gick jag omkring och åt och utforskade och hade det bra, och vad händer? Jo mina plågoandar ska självklart komma och förstöra. Husse lyfte upp mej i knät och höll fast mej medan matte tog tag tag i mina tassar, sedan klippte husse mina klor med ett otäckt metallföremål. Trots att jag både jamade och klöste så slutade dom inte.


Maktlös i våldet på sadistiska människo-apor

Detta gjorde inte ont, men upplevelsen var mycket obehaglig och jag kände mej kränkt. Det jag tänker göra nu är att anmäla dom (ni råkar inte ha tips och råd om hur man går tillväga?) och sedan flytta härifrån snarast (måste bara lösa lite praktiska saker först, tex hur man får tag på mat).

//T

Fundering

Skrev tidigare om hur mycket jag förändrats på sista tiden, och idag tänkte jag fortsätta på lite samma spår. Jag har ju vuxit så otroligt!

Här assisterar matte mej för att visa hur stor jag blivit:


Väldigt stor.

Dessutom ska ni veta att jag troligtvis inte ens är färdigväxt! Alla säger att jag nog kommer växa ännu mer och säkert bli en stor katt. Det tror jag också att jag kommer bli, en väldigt stor katt! Skulle kunna tänka mej att jag kommer se ut ungefär såhär:


Jag som vuxen?

Hm, kanske inte helt realistiskt ändå... Jag har ju inte ränder. Men i övrigt? I så fall skulle odjuret inte våga fräsa åt mej mer, ingen skulle få spola otäckt vatten på mej och jag skulle få gourmetmat när jag ville. Jag skulle nog också vara ännu bättre på att jaga.

Jaja, det är ingen idé att spekulera i det här mer, tiden får utvisa hur det blir.

Ses!

//Torsten


Uppdatering!! Det har hänt en grej och jag är så förbannad!! Berättar allt imorn.

Tävlingen avslutad!

Hej alla!

Ledsen att jag har dröjt med svaret, det är mycket att hinna med i mitt hektiska liv, men förstår att ni måste sitta som på nålar! Såhär ligger det till iaf: alla svaren var rätt! Jag har funderat lite, och i grund och botten tror jag att en stor del av min ilska hade att göra med att jag inte fick gourmetmat till frukost. Nu har jag hursomhelst förlåtit husse och matte eftersom dom skalade räkor åt mej igår kväll.


Husse och matte - ni är förlåtna, men se till att inte upprepa liknande misstag

Grattis till alla vinnare! Skönt att ni förstår min situation.

Mormor
Maurice och Kajsa
Ewa
Johanna
Wilde
Ingalill
Alma
Dui & Deco
Merei
Bellan
Cissi

Ha nu en toppenhelg!

//Torsten

PS.

Angående priser!

Jag fick en kommentar angående att man inte vinner något pris i mina tävlingar, förutom äran att ha vunnit. Men som jag skrev som svar i en kommentar kan jag absolut börja dela ut andra priser! Om ni vinnare mejlar över er adress kan jag skicka över gourmetmat i ett kuvert! Schysst eller hur? Mejla mej bara på: torstens@hotmail.se

DS.


Tävling!!

Idag är det fredag mina vänner, skönt! För er iaf. Vilket det skulle ha varit även för mej om min husse och matte inte var sånna otacksamma mähän som lägger över allt ansvar på mej utan att visa uppskattning...

Som ni säkert redan anat är jag på kasst humör. Har därför krupit in i ett rum i köket och stängt luckan om mej. Här tänker jag stanna ett bra tag, och om min husse och matte vill närma sej får dom göra det på egen risk!


Kom hit ni bara - om ni vill smaka på klorna!

Tävlingsfrågan idag är helt enkelt: varför tror ni att jag är så arg och irriterad?


1. Jag tvingas göra allt i hemmet; städa, meka plus att jag ska hinna träna. Och vad är tacken? Jo, husse glömmer att ge mej gourmetmat innan han går till jobbet.
X. Jag känner mej inte respekterad av min husse och matte då dom inte gör som jag vill (ger mej inte gourmetmat när jag vill ha det etc.)
2. Jag är sugen på gourmetmat men har bara torrfoder.

Lycka till att svara rätt på tävlingsfrågan bloggvänner! Imorn får ni som vanligt vinnarna och det rätta svaret!

Ha det!

//Torsten

Instruktionsvideo

Hej alla vänner och beundrare!

Jag vill börja med att be om ursäkt för att det har dröjt så länge, men nu ska ni äntligen få se instruktionsvideon till kojan jag lovade att lägga upp!

Lite info: husse filmar och matte hjälper till att öppna kojan så jag kan hoppa in i den. Jag undersöker kojans rörliga delar, och mot slutet börjar jag meka. Se och lär!Hoppas min video var till nytta för er och att ni inte störde er allt för mycket på min husse och mattes inlägg (oproffsigt och respektlöst av dem - speciellt när jag bad om koncentrerad tystnad!).

//Torsten

Vårväder!

Goddagens!

Visst är det härligt när solen kommer fram? Jag tycker om att sitta och titta ut, mest sitter jag och funderar och spekulera i olika saker, just nu handlar det mest om hur jag ska gå tillväga för att bli kirurg.
Var det en småfågel som kvittrade? Kanske något att provoperera på?

Ha det fint!

//Totte

Min idol

Jag har fått upp ögonen för en gammal tv-serie, en klassiker kan man säga. Huvudpersonen har blivit lite utav en inspirationskälla för mej; han står på sej i alla lägen och trots att han har komplex och får utstå mobbning pga sitt yttre har han ändå hjärtat på rätta stället - det viktigaste enligt mej!

Klicka här för att få lyssna på en hyllningssång till honom från hans vänner (ni får höra sången först på svenska och sen på finska): http://www.youtube.com/watch?v=n-7Ulkri_jA


Ska strax sätta på min favoserie Pelle Svanslös på datorn


Jag kan inte riktigt sätta mej in i Pelles situation då jag själv har en stor, yvig och ståtlig svans (se bilden ovan). Tänk att behöva gå genom livet utan en?? Men Pelle klarar det, med ett glatt humör dessutom, beundransvärt! Har ni några idoler?

//Torsten

Kirurg?

Har funderat lite mer på det här med att börja arbeta inom vården då många av er var positiva till det. Det roligaste vore nog att vara trevligt och terapeutiskt sällskap till patienterna; vi kan äta måltider tillsammans från deras tallrik, leka tafatt med eventuella slangar och så kan jag ta blodprov på deras tår när dom ligger i sängen.

Ta blodprov har jag för övrigt kunnat länge, övat massor på husses fötter:

Titta själva! Kan ta blodprov i hans tå utan att titta till och med.

Skulle säkert klara av mer avancerade mecicinska ingrepp också. Har hört talas om hundar som hjälper till med arbetsträning, och alla vet ju att hundar inte har så speciellt mycket i huvudet, så varför skulle inte vi högre stående katter klara av svårare uppgifter? Operationer till exempel. Vi katter är ju naturliga kirurger med våra klor och behöver inte ta till redskap som ni människo-apor.


Doktor Torsten?

Bara spekulationer än så länge, men vi får se hur det blir!

Ha det så bra!

//Totte

Bilmekaniker?

Mitt bilintresse är något som har kommit med åldern, tror det är så för dom flesta grabbar. Dessutom har jag blivit lite inspirerad av husse. I början lärde jag mej genom att observera honom men nu känner jag att jag gått om honom i både kunskap och färdighet vad gäller bilar (och annat?). Ett tydligt exempel på det var igår:

Husse hade beställt hem nya lysen till bilen som vi ska montera isär för att styla:


Jag och husse tittar på bildelen

Husse sätter igång och mekar, men vet han vad han gör egentligen?


Övervakar kritiskt husses försök till att meka

Suck, det här verkar inte gå så bra så det är nog bäst att jag tar över:


Löser problemet

Ja ni ser ju, om inte jag gör saker här hemma blir dom inte gjorda rätt. Det här bidrar till min stress (det är som jag brukar säga upp till mej att hålla ställningarna i hemmet). Men samtidigt är det klart man hjälper till, och det är lite kul att meka. Om jag inte blir vårdarkatt eller akrobat är jag faktiskt inte helt främmande för att arbeta som bilmekaniker. Visst, jag är egentligen ute efter ett högstatusyrke, men det faktum att det är manligt att meka med bilar väger upp.

Tjarå!

//T

Tävlingen är avslutad!

Tack för alla bidrag till gårdagens tävling! Jag fick in flera svar med genomtänkta motiveringar. Majoriteten av er som svarat har gissat på alternativ nummer 2 - dvs att jag inte alls gör sit-ups utan bara chillar. Mina bloggvänner! Sånt har jag absolut inte mycket tid för!

Alternativ nummer 1 var rätt - jag har lagt till sit-ups till mitt träningsprogram för att se ännu bättre ut på stranden i sommar!

Ni som gissade rätt var:

Kajsa
Joännä (iaf inne på rätt spår)
Mormor
Lisamarie

Grattis!!

Hursomhelst var alternativ X en halvsanning! Jag har visserligen inte blivit uppring av Friskis och Svettis (än), men jag funderar på att extra-knäcka där några kvällar i veckan.

Ni som gissade delvis rätt var:

Alma
Ingalill


Grattis till er också!

Ibland unnar dock till och med jag mej att chilla, men då ser det mer ut såhär:


Chillar med ett glas vin efter att ha röjt undan lite på skrivbordet

Till alla er som inte vann min tävlig: jag förstår att det känns väldigt tungt just nu, men nästa fredag kommer en ny tävling, lycka till då istället!

Ha en fortsatt trevlig helg!

//Fitness-katten Torsten

Nostalgi

Vad tiden går fort... Jag minns när jag var liten kattunge och såg ut såhär:Så liten och oskyldig jag var på den tiden. Då visste jag inte mycket om världen; hade varken lärt mej jaga eller träffat på odjuret. Inte heller visste jag vad som dolde sej bakom ytterdörren, eller hur gourmetmat smakade.

Nu har jag både vuxit till mej och fått en helt annan livserfarenhet (är över ett halvt år gammal!)


Stor och insiktsfull katt som reflekterar över livet

Tiden går fort - speciellt när man är katt. Men jag är ännu inte fullvuxen och har fortfarande mycket att upptäcka, man lär så länge man lever som jag alltid brukar säga!

Ha det toppen!

//Torsten

Grabbkväll

Hallå där!

Jag har ju glömt att berätta vad jag gjorde i helgen!

Matte drog iväg en stund så att jag och husse kunde ha grabbkväll med våra polare. Det är så skönt att få umgås enbart med andra karlar ibland, och självklart deltog jag aktivt både när vi lekte lekar:och när vi spelade tv-spel tillsammans:


Kom igen nu tar vi dom!!

Det här får vi ta och göra om grabbar, ni är varmt välkomna tillbaka!

//Torren

Börja jobba inom vården?

Goddagens!

Har just ögnat igenom några papper matte har haft med sej hem. Mycket intressant material! Handlar om djur inom vården. Vi har tydligen många positiva effekter på både hälsa och välbefinnande hos er människo-apor fick jag se, så nu klurar jag på om jag ska söka jobb på sjukhus?


Funderar... Ska man ta och bli vårdarkatt?

Det vore inte helt fel att extra-knäcka lite, jag tycker ju om att umgås med nya människo-apor, och vill gärna dra in lite cash. Frågan är om jag kan lämna hemmet så länge med tanke på att det är jag som håller ställningarna här? Och vart får man tag i mat? Nej, det verkar bökigt.

Det stod även att djur kan få ned vårdkostnaderna. Nu läste jag inte exakt hur det gick till men jag skulle säkert kunna sätta mej in i den ekonomiska biten istället och jobba hemifrån? Jag kan ju lika gärna kommer på smarta lösningar för att få ned vårdkostnaderna här hemma som jag kan på sjukhus.

Får se vad jag hittar på!

Ha en trevlig dag alla!

//Torsten

RSS 2.0