Till "Skeptisk"

Hej på er!

Härom dagen fick jag en kommentar som gjorde mej... förbryllad. Såhär skriver någon som kallar sig "Skeptisk":

"undrar verkligen om det är möjligt för en katt att skriva blogg, eller om det är någon som gör det åt honom"


Som ni uppmärksamma läsare säkert har lagt märke till är bloggen skriven i jag-form - dvs jag, Torsten, ligger bakom inläggen. Har du missat detta, "Skeptisk"? 

Om du ändå inte är övertygad kan du se med egna ögon på den här bilden:


I full fart med att skriva ett blogginlägg

"Skeptisk" - du är överbevisad.

Hoppas att ni alla har haft en bra helg och är redo att ta itu med veckan!

//Torre

Skåp-tömning

Söndagar är bra städdagar. Matte glömde skåpdörren öppen idag så jag passade på att ge mej in och inspektera, och tur var det - vilken röra!Bestämde mej för att tömma skåpet på grejer då det var otroligt dålig organisation därinne! Ut med skiten bara!

Man blir så less på att städa efter andra!

Sådär husse och matte, varsågoda, gör om gör rätt!


//Torsten

Tävlingen avslutad!!

Hej på er människo-apor och kattkamrater!

Tack för alla bidrag till tävlingen. Nu är det dags att avslöja svaret på frågan som löd: tror ni att jag lyckades krypa in i lådan?


Torsten svarar

Svaret är....

Nej.

Den här lådan var för liten till och med för mej. Ska jag vara helt ärlig kom jag faktiskt inte mycket längre än bilden visar, trots att jag försökte en lång stund. Men sånt är livet! Alla har sina begränsningar, också en katt som jag.

Faktiskt var det ingen som svarade rätt på tävlingsfrågan, men det visar ju bara att ni förstår hur skicklig jag är, så på så sätt kan man säga att ni alla vann.

Här är några av er vinnare:
Min polare Wilde
Mormor
Josefine
Mina trevliga kattkompisar Dui och Deco
Sara
Johanna


Ta det lugnt och se till att njuta av helgen nu!

//Torre

Tävla med Torsten

Som ni kanske vet övar jag ständigt på nya jaktpositioner och en är mästare på att krypa in i trånga utrymmen, men till och med för mej finns det ibland vissa gränsfall:Min tävlingsfråga till er lyder: tror ni att jag lyckades krypa in i lådan?

Förstår att det här är omöjligt för er att svara på (så liten låda, men så skicklig katt), men man kan alltid gissa, ni har ju trots allt en 50/50 chans att svara rätt!

Imorgon avslöjar jag det rätta svaret och presenterar några vinnare.

Lycka till alla!

//Torsten

Ny leksak

Halli hallå!

Tack för era tips och råd angående vad jag skrev mitt tidigare inlägg, idag mår jag hursomhelst mycket bättre. Det har hänt en ny spännande sak som piggat upp mej nämligen; igår kom husse och matte hem med några stora föremål som dom hamrade ihop (störande ljud!) till en stor koja åt mej!


Jag bredvid min nya koja

Jag var väldigt förtjust i den i början - stor, går att krypa in i och många delar som rör sej när man puttar på dom - men jag tror att det handlade rätt mycket om nyhetens behag. Det här är en leksak som är rolig i början som man sen tröttnar på, känner redan att den inte är lika intressant som när jag först fick den. Men det var ändå ett bra initiativ från husse och mattes sida, så i betyg får kojan:
(3/5)

Om jag kommer på hur man laddar upp filmklipp i bloggen ska jag lägga upp en instruktionsvideo till er som handlar om hur man gör för att få ut det ultimata av den här kojan.

Tack och hej!

//Torre

Sliten katt

Hej alla!

Hur är det med er? Med mej är det lite si och så. Känner mej nere:

Trött och sliten

Vet inte vad det beror på, kanske är det årstiden, eller så håller jag på att bli utbränd.

Vad gör ni människo-apor när ni är trötta och slitna? Äter kosttillskott, eller dricker uppiggande örtté kanske? Jag funderar på att börja med johannesört.

Ha det!

//Torsten

Jag som julklapp

Suck, jag saknar julen; rolig barrig leksak, finmat och presenter. Har redan börjat fundera på överraskningar till husse och matte nästa år. Jag har ju inte så mycket pengar (inga), så jag kanske ska ge bort mej själv i julklapp?

Har klurat på några idéer, så ni kan titta här och säga vad ni tycker

Kanske hoppa fram ur en julkartong:


Eller slå in mej själv till ett paket:
Juldagen

Vilken idé var bäst?

Frågan är om jag kan räkna mej själv som present när jag redan bor hos dom?

Annars är det väl en bra idé?

Ha det!

//Torre

Gymnastik

Nej mina bloggvänner, jag har inte gått och blivit nazist (trots att jag råkar vara renrasig). Jag gör inget otrevligt nazist-tecken utan börjar bara dagen med lite pilates:


Elegans och precision är viktigt när man utövar pilates

Se till att fånga dagen ni också!

//Torsten

Gömställe

Det var ett tag sen jag lyckades smita iväg genom ytterdörren ut till världen utanför. Känns lite taskigt mot alla er som sitter med spänning och väntar på mer information om hur omvärlden ser ut, men det är svårt när husse och matte hinner fånga mej varje gång dörren öppnas *irri*.

Ni ska veta att jag försöker iaf, har till och med kommit på ett hemligt gämställe i hallen där jag tänker ligga och lura för att snabbt kunna smita ut när dörren öppnas nästa gång! Av säkerhetsskäl kan jag dock inte berätta var.Men utan att avslöja för mycket kan jag säga att jag faktiskt ligger gömd nånstans på bilden ovan, men det är svårt att se för er pga skicklig kamoflage.

Återkommer om hur detta utvecklar sej!

//Torsten

Nisse

I samma hus som Odjuret bor även en mycket trevligare kille, Nisse heter han. Han blev varken irriterad när jag åt av hans mat, låg i hans säng eller jagade hans svans.


Jag och min nya kompis Nisse

Nisse, du är en reko kille!!

Ha det bra alla och hoppas ni också träffar många schyssta nya vänner!

//Torsten

Visar min åsikt!

Var uppe på skrivbordet och mekade när jag fick syn på mattes gamla anteckningar i vårdvetenskap. Kunde inte undgå att läsa lite av det där, totalt obegripligt! Fattade verkligen noll. Ta bara det här: "patienten försöker gestalta lidandets inre väsen i lidandets drama" 

WHAT??

Se mej försöka gestalta rollen som dokumentförstörare av den här smörjan istället:


Chockad och provocerad - vad gör högskolan med skattepengarna egentligen??

Matte, kursen är över! Släng skiten.

//T

Bädda rent

Idag är jag på gott humör! Jag och matte har lekt en av våra favoritlekar, "bädda rent". Lite svårt att förklara, men den går ungefär ut på att matte ska skaka runt stora tygstycken i luften och så ska jag försöka hoppa upp och dra ned dom igen *skoj!*

Här håller jag fast tygstycket:


Testa genast den här leken!

Tjarå!
//Totte

På middag

Finmiddag igår. Egentligen kände jag inte för att vara social, men jag satt med vid bordet en stund (iaf tills min mat var uppäten):


Turkisk yogurt = mums

Ses!

//Totte

PS.

Jag fick den här kommentaren angående gårdagens träningstips:

"HAHAHA är du skön? ;) nja, tror inte jag tränar på samma sätt som en katt :)".

Jag håller inte med, det är inte bara katter som brukar tränar så!

Stretching är även bra för er människo-apor, ta och googla det om ni inte tror mej!

DS.

Vardagsmotion

Äta i all ära, men det är också viktigt att hålla sej i trim. Glöm dock dyra gymkort, det är dom små sakerna som gör skillnad - vardagsmotionen!

Själv brukar jag försöka se till att stretcha samtidigt som jag äter:


Hos min mormor och morfar


Hemma i vardagsrummet

Men det är bara jag, hitta något som passar just dej bäst och låt fantasin flöda!

Good luck!

//Torsten

Tar långledigt

Helgen och vilan är slut och idag är det måndag, starten på ännu en skol/arbetsvecka för många. För en gourmetkatt som jag ser livet hursomhelst inte riktigt ut så... Vi gourmetkatter arbetar (jagar, mekar, puttar ned saker etc.) när vi vill, och tar helg när och hur länge vi vill.


Vilar i min favoritfotölj (för mej är det fortfarande helg)

Jobba på ni andra, det kommer fler helger!

MVH,

//Totte

Äntligen torr

Hejsan!

Tänkte ta och visa hur jag ser ut när jag äntligen torkat efter det otroligt dumma påhittet att göra mej alldeles dyngsur


Efter det här måste jag väl ändå få gourmetmat?!?!?

När jag tittar på den här bilden i efterhand har jag kommit på ett par saker min husse och matte kan tänka på till nästa gång: pälsen på min hals är krullig, ni skulle ha kammat den bättre efter min dusch. Och nästa gång behöver ni inte klippa bort någon tova från min hals för om ni kammar mej oftare kommer det inte finnas någon tova att klippa bort *suck*. Se det som konstruktiv kritik.

Take care!

//Torre

Jättearg!

Hej. Idag är jag så arg. JAG HATAR MIN HUSSE OCH MATTE!!!!!!!! Och nu ska ni få höra varför.

Dom kan inte vara riktiga där uppe i bollen! Vet ni vad dom gjorde? Bar upp mej, gick in i badrummet och spolade vatten över mej. Ja ni läste rätt; spolade vatten över mej! OCH JAG HATAR VATTEN!

Vet dom om att jag hatar vatten? Ja.
Frågade dom om lov först? Nej.
Var det första gången det här hände? Nej.
Slutade det här? NEJ!

Efter det här tvålade dom in mej med nåt otäckt och sedan spolade dom ännu mer vatten på mej!


Sur och blöt

Dom har inget bra att säga till sitt försvar heller "Torsten är smutsig i pälsen", "Det var länge sen sist", "Perser är en ras med päls man måste tvätta regelbundet".

Husse och matte; om ni tycker att jag ska särbehandlas pga min ras är ni rasister! SÖK HJÄLP!!!

Ha det bra ni andra!

//Torsten

Världen utanför

Jag tillbringar som nämnt största delen av min tid med att meka och hålla ställningen här hemma, men ibland får jag följa med husse och matte ut på äventyr, spännande!

Ibland åker dom dock iväg på äventyr utan mej också, men om ingen hinner fånga mej innan dörren är stängd ger jag mej ut och utforskar världen:

Världen på andra sidan dörren är stor, och det finns ingen mat och inga leksaker. Det är ungefär vad jag vet för tillfället, men jag återkommer när jag har tagit reda på mer information.

På återseende!

//Torsten


Kurragömma

Jag och matte lekte förut. Ni kan aldrig gissa vart jag gömde mejNär hon minst anar det tänker jag iaf hoppa fram...

*Muhahahhaha*

//T

Less

Inte på något topphumör idag direkt... Brukar normalt inte hänga ut andra i bloggen, men den här katten förtjänar det!

Var och hälsade på mormor och morfar när jag mötte odjuret, eller "Alfons" som dom kallar honom, i dörren


Odjuret som planerar dumheter

Tror ni han knappt hinner titta på mej innan han sätter igång och morrar och fräser och gör alla möjliga otäcka läten?

Moget! Verkligen!

Jag bara vände och kutade iväg gick lugnt därifrån.

Blir man inte ledsen och trött av sånt här? Såhär ser jag därför ut nu:


*sur och ledsen*

Om du läser det här Alfrons; VÄX UPP!

Trötta hälsningar
//Torsten

Sugen på skägg!

När jag får tid över bläddrar jag gärna en stund i husses herrtidning, men gömmer mej oftast på toan då det är en del lättklätt i den (vet inte vad matte skulle tycka, etc.). Den här artikeln handlar hursomhelst om skägg. Jag funderar på att odla ett, det står att kvinnor gillar sånt.Gillar ni skägg, och i så fall vilken typ av skägg skulle passa mej?

Hur gör man, någon som vet?

Ha en bra dag!

//T

Att vara katt

En del tvivlade på sannolikheten av mitt tidigare inlägg om jakt-tips.

Men såhär är det, att vara katt kan verka enkelt, men det innebär en hel del ansvar. Ni kanske tror att mina dagar bara består av sånt här:

Livsnjutare...

Haha, om det ändå vore så väl... Nej ni, jag ser det även som min plikt att hålla ställningarna här hemma - inget undgår mej.

Att ta sej hit upp var inte helt lätt, men vad gör man inte för att få ordentlig utsikt?
//Torsten - katten med stenkoll

Jakt-tips

Som katt och rovdjur är det viktigt att alltid hålla ögonen öppna efter byten. Man måste vara på sin vakt! Blixtsnabb! Osynlig!

När jag jagar kommer vilddjuret i mej fram, och då är jag inte att leka med, tro mej ;)

Här har ni två bilder som visar hur farlig jag är när jag anfaller:

(Eventuellt är en av dom här katterna inte jag, men ni fattar nog grejen - man vill inte komma mellan mej och mitt byte...)

Det är även viktigt att ligga och lura där bytet minst av allt anar det...

Så här har ni några exempel på otippade jaktpositioner:

Ex. 1


Ex. 2


Bara lite inspiration!

Lycka till!


//Totte

Ny upptäckt

Höll på och mekade hemma i vanlig ordning när något ovanligt hände; en lucka föll bort och en hemlig gång uppenbarade sej!

Kröp in för att utforska det här dolda rummet ordentligt:

Intressant, ytterst intressant...

Ibland behöver man inte leta långt bort för att göra nya upptäckter, ibland kan dom finnas rakt under ditt eget kylskåp... Tänk på den ni!

Over and out!
//T

Fundering

God förmiddag!

Här sitter jag och grubblar. Jag är nämligen fortfarande bitter på kuriren som inte tog med mej till finalisterna i årets Lussekatt. Liksom, kolla den här blicken:

Lussekatt

En tomte finns med och jag har ju till och med samma färg som en lussekatt!

Men jag fick inte delta

???

Man be eeeh OKEJ?!? Känner mej som ett stort frågetecken:


*Irriterad och förvirrad*

Men livet får gå vidare. Nästa år ska jag allt ta dom!

Take care!
//Torsten

Bakisdag

Lill-lördag igår, blev dessvärre någon bärs för mycketIdag mår man som man förtjänar...

Trötta hälsningar
//Totte

Hälsning till husse och matte

Hallå på er människoapor! Har förstått att ni vill försöka få mej att sluta hoppa upp på glasbordet?

Så nu tänkte jag visa er hur mycket jag bryr mej om era dumma påhitt! Ungefär såhär mycket:


*gäääsp*

Bye Bye!

//T

Fundering om framtiden

Undrar om akrobatyrket skulle vara något för mej..?God fortsättning!

Önskar Torre

Palla

Idag är jag bara irriterad. Visst, det brukar kunna vara trevligt att bli kammad, men somliga har verkligen noll förmåga att känna av andras humör *suck*. Till sist lackar man ju bara ur...


Frustrerad!!!

Tankar om sovplatser

Fick det här söta krypinet av mormor i julklapp, men jag känner inte att jag får plats att sträcka ut mej riktigt ordentligt:Dock typiskt släkten att inte förstå att jag börjar bli stor *suck*

Nej, jag håller mej nog till den gamla goda hinken ett tag tillOver and Out!

//Mr T

Chillar

Väntar på att matte ska bli klar med plugget så man kan skriva ett par rader här...Är för tillfället ytterst nöjd och belåten. Har precis avnjutit en härlig måltid mjukmat med lax, så mör att den smälte i munnen! Ibland är inte matte så tokig.


*ligger och smälter maten, soft!*

Ciao!
//Totte

Uppdatering

Mjau bloggen, länge sen jag skrev här sist nu. Mycket har hänt, som vanligt i mitt liv! Min stora barriga leksak ("granen") har kastats ut *sämst*, jag har testat en ny typ av gourmetmat - oxkött, som föll mej i smaken, gjort många nya tassavtryck på det nyputsade glasbordet... osv osv...

Har även kommit på att man kan bli kliad på magen om man lägger sej såhär och väntar:Det var allt från mej den här gången!

// Torsten

RSS 2.0